onsdag den 12. maj 2010

Leon 6/4 - 10

Det er 3 dage siden jeg vendte tilbage fra Leon, og allerede nu virker det som om, at jeg aldrig har været afsted. Vi lavede ganske vist ikke så meget; vi gik op ad vulkanen Cerro Negro og kælkede ned ad den igen. Der var et stykke op til de 80km/t varslet som makshastighed, men helt sikkert både lettere og sjovere end at gå ned igen. Cerro Negro er små 800 meter høj og Nicaraguas yngste vulkan, med seneste udbrud i 1997 og med en snit cyclus på 8 år = spændende ophold på den. Vi var med selskabet Quatzeltrekkers, der har frivillige guider og sender al indtægt til projekter der hjælper gadebørn - et projekt hvis retfærdighed det er svært at overse, når man møder lim-sniffende, tiggende, 6 - 15-årige børn uanset tidspunkt og sted i Leon.
Vi besøgte deres kunstmuseum, der er større, rarere, bedre indrettet og med mere og større kunst end det nationale museum i El Salvador, MARTE. Der var end el fra krigen, ligesom i SLV, men også vestlige billeder (Picasso), religiøs kunst og nogle få installationer. Vi så en kirkeruin og et lukket museum, som Sara og jeg havde forsikret alle var åbent. Vi tog to taxier til Leon Viejo, som kørte ligesom åbningsscenen til "Taxi" (Luc Besson). Selve Leon Viejo var lidt fesent. De havde hældt cement ud over alt, for at de ikke skulle forgå - og der var i forvejen ikke særlig meget at bevare.
Leon er en rigere by - der er tre universiteter og der er møbler og rigtig sanitet i husene. Så mangler de bare at få styr på stabiliteten i vandforsyningen - et problem de har haft siden de kom i 1600-tallet. Kombinationen af at der intet vand var og at alt havde påskelukket førte til, at Sara og jeg mødte en desperat dansker - iført meget lidt tøj - og en lokal, som bar på to poser tøj, som desværre var på vej hjem - fordi vaskeriet havde lukket. I stedet for fandt vores hoteldame en vaskedame, der vaskede 6 menneskers tøj til en uge for 150 cordobas = nærmest gratis; til gengæld var noget af tøjet nærmest ikke vasket.
Midt på ugen var vi på stranden og ledte

der kommer mere... jeg er 30 "afleveringer" bagud

Ingen kommentarer:

Send en kommentar